ZONDAGMIDDAGCONCERTEN

Op 4 oktober a.s. begint in Atelier Dahlia een serie van drie zondagmiddagconcerten. Elke eerste zondag van de maand zal een klein ensemble een optreden geven van circa een uur zonder pauze, klassiek georiënteerd maar met muziek uit vele windstreken, vaak met een verhaal.


ZONDAG 4 OKTOBER
Jacobien Rozemond (viool en zang) en Renée Bekkers (accordeon)
Het duo Rozemond & Bekkers brengt het kleurrijke programma ‘Vox’ ten gehore, geïnspireerd op gedichten waarin de klank centraal staat. Het woord wordt wendbaar, associatief en puur klankmateriaal. Waar enerzijds de stem letterlijk zal worden ingezet, hebben de composities ook veelal een link met de menselijk stem. Het duo zorgt daarbij voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie met muziek van Piazzolla, Strawinsky, Ravel en nieuw geschreven muziek van Gerard Beljon.


ZONDAG 1 NOVEMBER
La Strada
Waar klassieke en lichte muziek bij elkaar komen begint La Strada te spelen. Zo speelt het duo (Els Dekker – viool en Joost van Son – accordeon) muziek uit Transsylvanië en Brazilië maar ook Sergei Prokoviev en Nino Rota.
Twee korte verhalen, verteld door de violiste worden behalve door de muziek ook verbeeld door haar op de muur geprojecteerde aquarellen. Zijn er muzikanten die de groove van een Ierse jig net zo belangrijk vinden als de dynamiek van Luciano Berio?
La Strada denkt van wel.


ZONDAG 6 DECEMBER
Alice Allegri Rodriguez en Hendrik Müller
De in Milaan geboren fluitiste Alice Allegri (die naast dwarsfluit ook piccolo en barokfluit speelt) liet vorig jaar een prachtig master examenprogramma horen aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij brengt haar klassieke achtergrond samen met de meer op jazz georiënteerde contrabassist Hendrik Müller (afkomstig uit Detmold, Duitsland). Hun optredens vinden vooral in Spanje en Nederland plaats. Zij houden ervan de uitdaging van een zeer diverse programmering aan te gaan op het podium en spelen naast baroksonates zowel jazz standards als Zuid-Amerikaanse volksmuziek.


Tijd: 15.00 – 16.00 u. Welkom vanaf 14.45 u
Locatie: Dahliastraat 30, 4101 HD Culemborg
Toegangsprijs: € 12,50
Beperkt aantal stoelen (wegens coronamaatregelen)
Reserveren via mail: info@atelier-dahlia.nl met vermelding van datum concert en aantal personen

De 1,5 m inachtnemend biedt de ruimte plaats aan slechts 20 personen. Reserveren is verplicht en pas definitief als de betaling ontvangen is.

Reserveren en betalen

  • Mail uw naam, datum concert en aantal personen: info@atelier-dahlia.nl. U ontvangt een mail ter bevestiging met betalingsverzoek.
  • U kunt uw betaling over maken naar:
    Bankrekeningnummer: NL19 BUNQ 2042 4984 59 (tnv Stichting Vrienden van Atelier Dahlia)
  • of onmiddellijk betalen via iDeal via onderstaande button

Dit muziekprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Atelier Dahlia en haar donateurs.
Met dank aan Nelleke Scholten, programmamaker, en Atelier Dahlia die de ruimte kosteloos beschikbaar stelt.